Astrid Stijger Methode – Nieuw Roden

Astrid Stijger Methode

Astrid Stijger Methode

De Astrid Stijger Methode is vernoemd naar Astrid Stijger, de oprichtster van D-Ranch Equine Living Center. En zoals deze naam al zegt het gaat om leven met paarden. Paarden die mensen kunnen helpen op talloze vlakken, werk, relaties, gezondheid en zichzelf.

De Astrid Stijger Methode brengt mensen in contact met paarden om in die ontmoeting de mensen te spiegelen en terug te geven wat er in hen leeft. Astrid Stijger begeleid deze ontmoeting op unieke wijze door haar gave de paarden te verstaan en bij mensen te voelen waar het om gaat en die twee met elkaar te verbinden.

Waarom paarden?
Paarden zijn instinctief begaafd met het waarnemen en ervaren van hun omgeving. Het is een vluchtdier en houdt nauwlettend zijn omgeving in de gaten. Door de stand van zijn ogen kan een paard heel veel meer tegelijk waarnemen dan een mens.  In de natuur kan het paard slechts één maal ontsnappen aan gevaar, als hij dit teken van gevaar mist, dan betekent dat zijn dood. Dit maakt dat het paard non-stop in het hier en nu leeft en sneller dan een seconde scherp reageert op tekens vanuit zijn omgeving.  Paarden communiceren non-verbaal: Ter bescherming van zijn individuele leven leeft een paard in een kudde, waarin veiligheid gewaarborgd wordt door rolverdeling van de kuddeleden. Hier worden continue signalen uitgewisseld tussen de paarden.  Het vormen van een kudde geeft bescherming.  Paarden leven in een kudde  en gebruiken door grooming die helende werking van de kudde, elkaars spanning dragen en laten afvloeien. Paarden (maar ook mensen) maken gebruik van het  magnetisch veld van de aarde om te coördineren  en te kunnen waarnemen.

Door deze eigenschappen kunnen paarden op mensen reflecteren en reageren, met waarnemingen van wat in de persoon leven die hij of zij zichzelf niet bewust was. Ze nemen het bewuste en onbewuste in de mensen waar en reageren op wat er leeft. Paarden kunnen zo helpen bewust en onbesust gedrag van mensen te spiegelen, pijn en stress te helpen dragen en er plezier en blijdschap voor terug te geven.

Het is wetenschappelijk bewezen  dat In de mens-paard relatie processen ontstaan die onder andere invloed hebben op het oxytocine-niveaus (neuropeptide), dat stress vermindert, hogere weerbaarheid geeft tegen stress en verslaving.  Angst wordt daardoor gemakkelijker onderdrukt, door beïnvloeding van de prolactine en ACTH-niveaus. Oxytocine heeft ook invloed op het leervermogen (o.a. bij mensen met autisme). Zelfs  de op hart en bloeddruk heeft dit invloed: RR-interval neemt toe en HRV (Hartslag-variatie) verlaagt.

Astrid Stijger heeft als  tandarts en oprichtster van Dentolive in Leek dit succesvol toegepast op tandartsangst- behandeling en behandeling van mondgewoonten zoals klemmen, knarsen, tongpersen. Daarnaast is ze regressie en reïncarnatie-therapeut en combineert haar passie voor paarden en ervaring  met de therapeutische  en ontwikkelingseffecten die paarden hebben op mensen tot een methode die toegepast kan worden voor leiderschaps-ontwikkeling, relaties tussen mensen in hun werk, gezin en met  zichzelf en voor paard en ruiter.
Voor meer informatie over deze programma’s kunt u terecht op www.d-ranch.nl